Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-01@23:22:01 GMT

«زندگی پس از زندگی» به مقوله اهدای عضو توجه داشته است

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۳۹۹۲۷

«زندگی پس از زندگی» به مقوله اهدای عضو توجه داشته است

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، چندی پیش فریبا قربانی از مسوولان واحد فراهم آوری اعضای بیمارستان مسیح دانشوری از کاهش اهدای عضو در کشور خبر داده بود و دلیل آن را پخش یک برنامه تلویزیونی عنوان کرده بود. از همین رو پیرو گفت وگوی تلفنی با فریبا قربانی قائم مقام محترم و جناب آقای  احسان علی بیگی معاون فرهنگی واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به منظور رفع برداشت‌های ناقصی که از سخنان قائم مقام این واحد در فضای مجازی منتشر شده بود، انجام شده که وی متن زیر را برای شفاف‌سازی و تبیین  به خبرگزاری فارس ارایه کرده است:

اهدا اعضا از موارد مرگ مغزی به دنبال پذیرش مرگ توسط خانواده‌های محترم  که یکی از عزیزان شان دچار این شرایط شده است صورت می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حفظ اعتماد و اطمینان خانواده‌ها پس از اهدا یا زمان مواجه با وضعیت مرگ مغزی بسیار حائز اهمیت است. 
در برنامه تلوزیونی زندگی پس از زندگی تهیه کننده برنامه با رویکرد مثبت به مقوله اهدای عضو سعی در انعکاس ایجاد علو درجات روحی برای فرد اهدا کننده داشته و به علاوه با دقت نظر و حساسیتی که تیم تولید این برنامه داشته و دارند و بنابر ادعای تهیه کنندگان محترم همه‌ موارد مطروحه و تجربه‌های طرح شده در این برنامه، موارد کما بوده است، نه مرگ مغزی‌.  لذا طرح این ادعا که این  برنامه سبب صدمه به فرآیند اهدا شده است منصفانه نیست.

سازمان صدا و سیما تلاش زیادی برای تفهیم موضوع مرگ مغزی می‌نماید ولی آنچه گاها در برخی از دیگر برنامه ها رخ داده، عدم درک صحیح از افتراق وضعیت مرگ مغزی از کما توسط مخاطبین بوده و این مسئله سبب ایجاد نگرانی در شرایط طرح امکان اهدای عضو می‌گردد. ضمن تشکر از تهیه‌کنندگان برنامه زندگی پس از زندگی و سازمان محترم صدا و سیما پیشنهاد می شود در مقوله های مشابه با توجه به حساسیت موضوع و ابعاد مختلف اجتماعی، اخلاقی و حقوقی مرگ مغزی در شفاف‌سازی مباحث پزشکی کما و مرگ مغزی از اختصار در توضیحات اجتناب شود و شرح مفصل‌تری با حضور کارشناسان داده شود‌.

بدیهی است هر تولید محتوایی در خصوص شرایط پیچیده مرگ و زندگی اثرات مستقیم و غیرمستقیم روی مخاطب دارد که گاهی لازم است به پیامدهای آتی که دیرهنگام رخ می‌دهد نگاه دوباره کرد و برای آن راهبرد هایی در نظر گرفت.

در پایان به عنوان صحبت نهایی ضمن تشکر از تمامی فعالان در حوزه رسانه اعلام می‌کنم کارت اهدای عضو الزام قانونی نداشته و رضایت کتبی اولیای دم متوفیان مرگ مغزی جهت تکمیل فرآیند اهدا ضروری است و دریافت این کارت در شرایط سخت تصمیم‌گیری، می‌تواند بیانگر نظر شخص در زمان حیات بود و به فرآیند دریافت رضایت کتبی از اولیای دم کمک شایانی کند. علاقه‌مندان جهت دریافت کارت اهدا می توانند به وبسایت Ehda.ir مراجعه کنند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: برنامه زندگی پس از زندگی عباس موزون اهدای عضو اهدای عضو مرگ مغزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۳۹۹۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تنهایی می‌تواند زندگی بازماندگان سرطان را کوتاه کند

ایتنا - مطالعه جدیدی نشان می‌دهد افرادی که در حال طی کردن دوره درمان سرطان، در تنهایی هستند، در مقایسه با افرادی که با همنشینی همراه هستند، احتمال مرگ بیشتری دارند.
Jingxuan Zhao ، محقق و دانشمند ارشد در تحقیقات خدمات بهداشتی در انجمن سرطان آمریکا  گفت: «تنهایی و احساس منزوی شدن نگرانی رایجی در میان بازماندگان سرطان است».

به گزارش ایتنا، ژائو توضیح داد که تشخیص و درمان سرطان افراد را منزوی می‌کند و روابط اجتماعی آنها را تحت فشار قرار می‌دهد. ژائو گفت: «بیش از 18 میلیون بازمانده سرطان در ایالات متحده وجود دارد و انتظار می‌رود این تعداد تا سال 2030 به 22 میلیون نفر افزایش یابد. اکنون باید به این موضوع حیاتی بپردازیم.»

برای این مطالعه، محققان بیش از 3400 بازمانده سرطان 50 ساله و بالاتر را که به یک مطالعه با بودجه فدرال در مورد بازنشستگی و سلامت بین سال‌های 2008 تا 2018 پاسخ مثبت دادند، ارزیابی کردند. حدود 28 درصد از بازماندگان احساس تنهایی شدید و 24 درصد دیگر احساس تنهایی متوسط را گزارش کردند. محققان دریافتند افرادی که بالاترین سطح تنهایی را گزارش می‌کنند، 67 درصد بیشتر از افرادی که کمتر تنها هستند، در معرض خطر مرگ قرار دارند.

این مطالعه در 25 آوریل در مجله شبکه ملی جامع سرطان منتشر شد. ژائو در یک نشریه خبری گفت: «آنچه لازم است، اجرای برنامه‌هایی برای غربالگری تنهایی در میان بازماندگان سرطان و ارائه حمایت اجتماعی از افراد نیازمند است. این اقدامات می‌تواند مداخلاتی مانند مشاوره سلامت روان، حمایت جامعه، مشارکت در شبکه‌های اجتماعی و ادغام این برنامه‌ها در درمان سرطان باشد.»

این مطالعه جدید یک سال پس از توصیه جراح عمومی، دکتر ویوک مورتی، درباره "اپیدمی تنهایی و انزوا" که به یک بحران بهداشت عمومی کم‌توجه تبدیل شده است، انجام شد. مورتی در یک انتشار خبری گفت: « روابط ما منبعی برای درمان و بهزیستی است که پنهان می‌شود، روابطی که می‌تواند به ما کمک کند زندگی سالم‌تر، کامل‌تر و سازنده‌تری داشته باشیم. با توجه به پیامدهای سلامتی قابل توجه تنهایی و انزوا، ما باید ایجاد ارتباط اجتماعی را به همان شیوه‌ای که دیگر مسائل مهم بهداشت عمومی مانند تنباکو، چاقی و اختلالات مصرف مواد را در اولویت قرار داده‌ایم، در اولویت قرار دهیم.» 

دیگر خبرها

  • سفر همسر رئیسی به پاکستان / اهدای دکتری افتخاری (+ عکس)
  • سیستان و بلوچستانی ها در رویداد اهدای جایزه جوانی جمعیت مشارکت کنند
  • بانوی ۶۱ ساله اردبیلی نجات بخش جان همنوعانش شد
  • کمتر از یک درصد از افراد واجد شرایط در سیستان و بلوچستان خون اهدا می‌کنند
  • ثبت ششمین اهدای عضو در استان یزد
  • اعضای بدن بانوی دشتستانی به بیماران نیازمند اهدا شد
  • هدف از اهدا جایزه ملی جوانی جمعیت پایش و ارزیابی علاقمندان است
  • تنهایی می‌تواند زندگی بازماندگان سرطان را کوتاه کند
  • رسیدن به فلسفه زندگی از راه خودشناسی
  • انتقال هوایی نوجوان ۱۳ ساله مسجدسلیمانی برای اهدای اعضاء